Terapia PRP pentru scalp – Revitalizarea tesuturilor

In cele ce urmeaza dorim sa va oferim un articol realizat de catre medicul dermatolog dr. Vali Anton cu privire la terapia PRP, cunoscuta popular si ca „terapie Vampir”.

Cuprins:

  1. Ce este terapia de injectare cu PRP?
  2. Indicatii PRP.
  3. Administrarea terapiei

Terapia PRP ( Platelet – Rich Plasma ) sau „ Plasma bogata in trombocite ” , cunoscuta si sub numele de „terapia vampir”, este o procedura moderna ce vine in ajutorul revitalizarii tesuturilor. PRP conține o serie de factori de creștere și proteine care accelerează repararea țesuturilor.

Procedura presupune recoltarea propriului sange si reinjectarea plasmei rezultate dupa centrifugarea la 4000 de rotatii , dupa ce aceasta este procesata.

Terapia PRP este un tratament eficient in afectiunile dermatologice, in tricologie, ortopedie, urologie, ginecologie, medicina dentara.

Este tot mai mult folosita in ultimul timp si in medicina dermato-estetica, unde cu ajutorul medicilor specialisti dermatologi instruiti, rezultatele sunt impresionante intr-un timp relativ scurt.

terapie prp vampir vali anton
Dr. Vali Anton in timpul procedurii de terapie PRP / Vampir

Scopul Terapiei vampir – PRP este o terapie 100 % naturala, care foloseste ca ingredient principal insusi sangele pacientului.

Alopecia ( lipsa parului ) prezentata in imaginile alaturate arata o eficienta a procedurii PRP in mai putin de 4 sedinte. Întrucât unele tipuri de căderea părului rezultă din deteriorarea foliculilor de păr, PRP duce la inversarea procesului care are loc în alopecia androgenetică.

terapie prp vali anton
Poza ilustrativa pentru inceputul tratamentului cu PRP (sus) si poza reprezentativa pentru rezultatele la 4 sedinte (jos)

terapie prp vali anton
Poza reprezentativa pentru rezultatele la 4 sedinte PRP

Procedura in sine nu este deloc dureroasa, se executa de catre medicul dermatolog dupa ce zona a fost in prealabil lasata sub solutie anestezic ( 30-40min ), injectarea este foarte fina cu ace de 0,4 nm, iar pacientul in scurt timp isi poate relua activitatile cotidiene fara a fi limitat in vreun fel.

Daca doresti o programare pentru terapia PRP, apasa AICI.

Surse:

https://www.coastaldermonline.com/blog/prp-injections-for-hair-loss-what-you-need-to-know

https://www.medicalnewstoday.com/articles/326294

Autor:

vali anton
Dr. Vali Anton
Medic Specialist Dermato-Venerologie