Pneumologie

Pneumologia este ramura medicala care se ocupa de studiul si tratamentul afectiunilor cailor respiratorii si plamanilor. Specialistii pneumologi trateaza o larga serie de afectiuni bronsice, pleurale, pulmonare.

Investigatii la L.E.M. :

 • Consultatie medic pneumolog
 • Spirtometrie
 • Servicii pentru diagnosticul si tratamentul apneei in somn

Bolile pulmonare in functie de mecanismul de fiziopatologic de declansare si de locul in care apar se pot imparti in mai multe categorii:

 • Afectari ale cailor aeriene (bronsita cronica, emfizem pulmonar, Boala Pulmonara Cronica Obstructiva (BPOC), astm bronsic)
 • Afectari ale parenchimului pulmonar (pneumonie interstitiala, pneumonie franca lobara, edem pulmonar, sarcoidoza, fibroza pulmonara idiopatica)
 • Afectari ale pleurei (pleurezie, pleurita, pneumotorax, abces pleural, mezoteliom)
 • Afectari ale sacilor pulmonari (edem pulmonar, emfizem, tuberculoza, cancer pulmonar, sindromul de boala respiratorie acuta)
 • Afectarea vaselor de sange (hipertensiune pulmonara, embolism pulmonar)
 • Afectarea peretelui toracic (sindromul de apnee in somn, tulburari neuromusculare, traume, hipoventilatie)

Servicii Pneumologie L.E.M.

Servicii Pneumologie TARIF
Consult pneumoftiziologie 265
Control pneumoftiziologie 155
Intocmire document medical pentru scopuri administrative (certificate, referate, adeverinte etc) 175
Proba respiratorie simpla 160
Spirometrie 175
Spirometrie cu test bronhodilatator 210
DR. CORNEL REBLEANU

DR. CORNEL REBLEANU

Medic Specialist Pneumolog

Consultul pneumologic este o etapă esențială în îngrijirea sănătății respiratorii și în managementul afecțiunilor pulmonare. Iată de ce consultul pneumologic este atât de important:

 1. Detectarea precoce a bolilor respiratorii: Consultul pneumologic permite identificarea și diagnosticarea precoce a afecțiunilor pulmonare, cum ar fi astmul, bronșita cronică, emfizemul, pneumoniile, tuberculoza sau cancerul pulmonar. Prin evaluarea simptomelor, efectuarea testelor funcționale respiratorii și a altor investigații, specialistul pneumolog poate stabili diagnosticul corect și poate iniția tratamentul adecvat în stadii incipiente ale bolii.
 2. Managementul bolilor cronice respiratorii: Pacienții cu afecțiuni respiratorii cronice, cum ar fi astmul sau BPOC-ul (bronhopneumopatia cronică obstructivă), pot beneficia de consultul pneumologic pentru gestionarea simptomelor și îmbunătățirea calității vieții. Specialistul pneumolog poate ajusta terapia medicamentoasă, poate oferi sfaturi privind gestionarea episoadelor de exacerbare și poate recomanda programe de reabilitare pulmonară pentru a îmbunătăți funcția respiratorie și capacitatea de efort a pacientului.
 3. Investigarea și tratarea afecțiunilor infecțioase: Consultul pneumologic este esențial în diagnosticarea și tratamentul infecțiilor respiratorii, cum ar fi pneumoniile bacteriene sau virale, bronșitele și sinuzitele. Specialistul poate recomanda teste de laborator și imagistice.