LEM Medical: de la un laborator de analize la una dintre cele mai mari clinici multidisciplinare din sectorul 2

Sistemul de sănătate public din România lasă mult de dorit, mai ales în perioada pandemiei, când ușile spitalelor sunt închise pentru mulți dintre pacienții români. În acest context, oamenii sunt nevoiți să apeleze la privat pentru a-și trata afecțiunile. Clinica LEM Medical din Sectorul 2 al Bucureștiului este unul dintre exemplele din segmentul privat, o clinică cu multiple specialități, inspirată dintr-un model israelian, așa cum a povestit chiar fondatoarea acesteia, Mădălina Moreanu.

”Ideea dezvoltării unui business în domeniul sănătății a venit într-un context în care mă confruntam cu o situație medicală delicată în familie. Aveam nevoie de o serie de analize medicale mai complexe, care nu erau disponibile în România, prin urmare am decis să plecăm în Israel pentru a le realiza. După mai multe vizite acolo, văzând nivelul de calitate și performanță al sistemului lor medical, mi-am dorit să mă implic într-un proiect prin care să aduc și în România aceste standarde, pentru a contribui la îmbunătățirea sistemului medical românesc”, a declarat Moreanu, director executiv LEM Medical Center, pentru wall-street.ro.

Clinica LEM a pornit în 2017, funcționând ca un laborator medical timp de patru ani. În tot acest timp, Moreanu a avut grijă să nu piardă legăturile cu Israelul, menținând colaborarea cu clinici din țara care a inspirat-o în businessul său.

”Laboratorul a avut o dezvoltare foarte bună, ajungând la un număr de șase centre de recoltare înființate în București. Pentru că aveam spațiul disponibil, cu timpul am decis să adăugăm și alte specialități medicale, pentru a ne extinde aria competențelor de diagnostic și tratament”, a completat aceasta.

De la laborator la clinică cu multiple specialități

După patru ani în care s-a rezumat la analize de laborator, LEM Medical s-a dezvoltat într-o clinică multidisciplinară independentă, printre cele mai mari din Sectorul 2 al Capitalei.

Fondatoarea povestește că principalele provocări care au apărut de-a lungul timpului au fost legate de obținerea autorizațiilor de funcționare.

”Pe măsură ce timpul a trecut ne-am dat seama că sistemul medical românesc nu este ușor de penetrat, iar pentru a reuși trebuie să-ți cunoști foarte bine resursele și punctele tari”, a precizat Moreanu.

Ce investigații pot fi realizate în Clinica LEM

În clinica LEM Medical, pacienții pot beneficia de servicii medicale precum:

  • analize de laborator,
  • consultații de specialitate în ambulatoriu,
  • investigații paraclinice (tomografii oftalmologice , ecografie, endoscopie, colposcopie etc.),
  • intervenții chirurgicale minim invazive.

”Avem 16 specialități clinice şi chirurgicale pentru adulţi, de la alergologie şi imunologie clinică, boli infecţioase, cardiologie, chirurgie generală, dermatologie-venerologie endocrinologie, gastroenterologie, medicină internă, medicina muncii, neurologie, obstetrică-ginecologie, oftalmologie, ORL, ortopedie și traumatologie, pneumologie și psihiatrie. În viitor dorim să extindem activitatea cu încă câteva specialități de interes”, a mai spus Moreanu.

De asemenea, clinica integrează un centru de recuperare medicală, medicină fizică şi balneologie (kinetoterapie, fizioterapie și masaj). Cât despre partea de laborator, în Clinica LEM pot fi efectuate atât analizele medicale de bază, analize de diagnostic, acoperind toate specialitățile (hematologie, coagulare, microbiologie, imunologie, biochimie, toxicologie, citologie, histopatologie), precum și teste de genetică. Încă un aspect important de menționat este faptul că pacienții pot beneficia chiar și de servicii medicale decontate CAS.

*Citește întregul interviu pe Wall-street.ro