In cele ce urmeaza dorim sa va oferim un articol realizat de catre medicul dermatolog dr. Vali Anton cu privire la terapia micro-interventionala cu injectare de Diprophos.
Cuprins:
- Ce este terapia de injectare cu Diprophos?
- Indicatii Diprophos
- Administrarea terapiei
Solutia Diprophos este utilizata ca parte a tratamentului de ameliorare si vindecare a simptomelor in cadrul formelor severe ale diverselor boli, printre acestea fiind boli care raspund favorabil la terapia cu medicamente tip cortizon. Cortizonul sperie o mare parte din pacienti – insa nu este cazul. Cortizonul este un hormon fiziologic existent in organismul uman, hormon ce il avem cu totii in mod natural, iar din punct de vedere anatomic este secretat de glandele suprarenale, preparat sintetic si folosit in tratamentul a numeroase afectiunii.
Putini dintre noi stiu ca acesta asigura printre altele functionarea normala a organismului in conditii de stres atat psihic cat si fizic. Cortizonul este utilizat de catre multe specialitati medicale pentru a trata si a tine sub control diferite boli, acesta putand fi recomandat fie pe cale intravenoasa, orala, intra-articulara sau chiar transcutanat, acesta din urma fiind cea folosita pentru a trata cazurile de afectiune dermatologica ca ALOPECIA AREATA!
Terapia micro-interventionala cu ajutorul injectiilor de Diprophos este folosita in multe afectiunii dermatologice ce au ca punct comun termenul de „boli autoimune”, cum ar fi Dermatita Atopica, Neurodermatită, Necrobioză lipoidică diabetică, Lupus eritematos discoid , Psoriazis , Cheloid , Pemfigus dar si in Alopecia areata . Aceasta din urma este din nefericire o boala din ce in ce mai des intalnita in randul tinerilor. Din experienta proprie pot afirma ca procentul mai mare este regasit la barbati comparativ cu femeile. In nenumarate cazuri , cauza principala fiind nivelul crescut de stres fie de cauza profesionala sau emotionala / personala .
Termenul medical ” Alopecie ” este tradus prin – caderea parului. Alopecia areata este o afectiune dermatologica caracterizata prin debutul brusc a unor zone de tip rotund ovalare situate la nivelul scalpului, unde parul cade in totalitate. Studiile privind aceasta afectiune au aratat ca aproximativ 50 % din cazuri apar in copilarie si in aproximativ 80 % apar pana la varsta de 40 ani. S-a dovedit ca persoanele diagnosticate cu alopecie au risc mai mare de afectare tiroidiana, vitiligo sau dermatita atopica.
Cauzele conform studiilor sunt : modificarile hormonale, traumatismele, infectiile virale, stresul neuro – psihic si emotional.
Pacientii ce observa ca le cade parul, ajung la medicul dermatolog nu tocmai increzatori in sansele de vindecare, insa cum lumea farmaceutica a dermatocosmeticelor este intr-un continuu progres, dermatologii vin in ajutorul lor adaugand schemelor de tratament si aceasta benefica terapie a injectiilor pe baza solutiei numita Diprophos, acestea dand rezultate rapide si favorabile intr un timp foarte scurt si neexistand nici un fel de risc nedorit.
Aceasta terapie nu presupune nici un fel de risc pentru pacient , atata timp cat relatia medic / pacient este una bazata pe respect si incredere, de ambele parti dorindu-se acelasi rezultat de feedback pozitiv.
Durata terapiei micro-interventionale este de aproximativ 30 de minute, iar procedurile se repeta in medie o data la 2 – 3 saptamani, numarul lor putand fi intre 3 si 7 proceduri.
Daca doresti o programare pentru tratamentul cu Diprophos, apasa AICI.
Surse:
https://www.tabletwise.net/saudiarabia/diprofos-injection
https://pillintrip.com/medicine/diprophos
Autor: